ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standardı ve KVKK Kişisel Verilerin Korunması

Ana Sayfa » Kurslar » ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standardı ve KVKK Kişisel Verilerin Korunması

Eğitimin Kısa Özeti

  • Bilgi ve Bilgi Güvenliği Kavramları
  • Risk analizi
  • ISO/IEC 27001 Standardı Yorumlanması
  • Belgelendirme Süreci
  • KVKK

 

Eğitmenler: Gökhan Sakar, Faruk Çalıkuşu, Yasin Hakkı Kocaman

 

Katılımcılar için ön-şartlar

  • Bir ön şart bulunmamaktadır.

Katılımcıların eğitime bilgisayar dışında getirmesi gereken donanım/yazılım

  • Gerekli başka donanım ihtiyacı yoktur.

Eğitim İçeriği

  • Bilgi ve Bilgi Güvenliği Kavramları, Terimler
  • Risk Analizi
  • TS ISO/IEC 27001 Standardın Maddelerinin Yorumlanması
  • Güvenlik Kontrolleri ve Önlemler
  • Kritik Başarı Faktörleri, Dökümatasyon
  • Belgelendirme Süreci
  • Kişisel Veri Nedir?
  • Özel Nitelikli Kişisel Veri Nedir?
  • 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)
  • KVKK Yönetmelikleri
  • Kişisel Verilerin İşlenmesindeki Temel İlkeler
  • Kişisel Verilerin İşlenme Süreçleri
  • Kişisel Verileri Koruma Politikası
  • Veri Sorumlusu Kimdir?
  • Veri İşleme Temsilcisi
  • Aydınlatma Yükümlülüğü
  • Açık Rıza
  • Geçmişe Dönük Rıza Beyanı
  • KVKK Kurulu
  • KVKK Kurulu Görevleri
  • Kişisel Veri İşleme Envanteri
  • Envanter Nasıl Hazırlanır?
  • Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası
  • Saklama Süreleri
  • Güvenlik Tedbirleri
  • Silme ve Yok Etme
  • Anonimleştirme
  • Silme, Yok Etme ve Anonimleştirme Riskleri
  • VERBİS Nedir?
  • VERBİSE Kayıt İşlemleri Nelerdir?
  • VERBİS’e Yüklenecek Bilgiler
  • Denetimler
  • Cezalar