Python 101
Eğitimenler: Nikita Türkmen (A), Burçin Sarıgül (A), Sezer Yavuzer Bozkır (B), Özcan Yarımdünya (B)
Katılımcılar için ön-şartlar
Programlama dillerine önceden hiç tanık olmamış olsanız bile, bu eğitim sizin için uygun bir seviyededir. Ancak, bilgisayarınızda dosya sistemiyle ve temel bilgisayar kavramlarıyla (örneğin, dosya açma/kaydetme, klasörler ve dosyalar oluşturma/silme) hakim olmanız eğitimi daha verimli hale getirecektir.
Eğitim içeriği
- Python Kurulumu ve çalıştırılması: Bu eğitimin ilk konusu olarak, bilgisayarınıza Python’u nasıl yüklersiniz ve kurulumdan sonra nasıl çalıştırırsınız anlatılacaktır. Öğrenciler, Python’u indirip kurabilecekler veya Python’un bir parçası olan bir Python geliştirme ortamı (IDE) kullanarak kurulum işlemini tamamlayabilirler.
Bunun dışında, eğitimde Python sürümleri hakkında bilgi verilecek ve en yeni sürümün ne zaman çıktığı ve eski sürümlerle ne gibi farklılıkları olduğu gibi konulara değinilecektir. Öğrenciler, hangi Python sürümünü kurduklarını ve bu sürümün özelliklerini anlayabileceklerdir. - Python’un temel yapı taşları: Değişkenler, veri türleri, operatörler, kontrol yapıları (if/else, for döngüleri, while döngüleri) ve fonksiyonlar.
- Veri yapıları: Listeler, sözlükler ve kümeler. Bu veri yapılarını nasıl oluşturur ve manipüle ederiz.
- Dosya işlemleri: Dosyaları açma, okuma, yazma ve dosya yapısı hakkında bilgi edinme.
- Modüller ve paketler: Python’da mevcut olan hazır modülleri nasıl kullanırız ve kendi modüllerimizi nasıl oluşturur ve içeriğine nasıl erişiriz.
- Hata ayıklama ve test etme: Kodlarımızda hata olduğunda nasıl hata ayıklama yaparız ve kodları test etme teknikleri.
- Nesne Yönelimli Programlama (OOP): Nesne yönelimli programlama (OOP) kavramlarını öğrenerek, Python’da nasıl uygulandığını göreceksiniz. Sınıfları nasıl oluşturulur ve kullanırız.